Gevalia Professional - JDE Professional hos Torebrings
Dagen var kommen för ytterligare ny dag i kaffets tecken. Vår långväga leverantör Gevalia som har levererat kaffe till familjen Torebrings sedan slutet på 1980-talet var dagens gäster. Anna och Carina från JDE Professional hade ett gediget program och vi fick oss alla ett wake-up-call.
Dagens gäster till ära var Anna och Carina från JDE Professional (Jacob Douwe Egberts) som är dagens ägare av Gevalia. Alla känner vi ju till deras ikoniska reklamkampanjer med "Oväntat besök" men framförallt så har ju Gevalia varit marknadsledande i många många år på sitt goda kaffe. Vi fick en rejäl uppdatering och utbildning i vad dagens Gevalia står för och deras hållbarhetstänk. Det viktigaste av allt är ändå smaken och hur olika sorter passar till olika tillbehör. Vi fick verkligen en bra utbildning och genomgång i vad som passar gott till olika kaffesorter. En sort passade extra bra till ett tillbehör men hade en helt annan smakkaratär tillsammans med annat tillbehör.
Alla vi som jobbar med kaffe vet hur mycket arbete det verkligen ligger bakom ett kilo kaffe. Mycket av arbetet sker fortfarande manuellt och när man förstår hela produktionskedjan för att tillverka ett kilo kaffe så borde kaffet egenligen kosta mycket mycket mera.
JDE (Jacob Douwe Egberts) visar på deras hållbarhetsarbete och vikten av detta idag. Detta kommer att bli allt mera viktigt framöver och kanske en av de viktigaste parametrarna när vi väljer vårt kaffe i framtiden.
JDE Professional är en av de största kaffeproducenterna i världen och detta skapar samtidigt ett stort ansvar att vara hållbara.
Vi i Sverige älskar ju vårt kaffe och så gör även vi på Torebrings. Det är otroliga 30 miljoner koppar kaffe som dricks i Sverige varje dag.
Gevalia har från första början haft många reklamfilmer som satt sig i svenskens medvetande. Allra kändast är väl ändå kampanjen "Oväntat besök" med hans som kommer ned i ett träd i en fallskärm, båten upp på en ö osv osv - alla har vi våra favoriter.
Dagens smakövningar bestod i att smaka av den traditionella Gevalia Original Mellanrost, Gevalia Ekologiskt Mellanrost och Heritage Selection 1920.
Vi fick söta goda Singoalla Kex, mörk choklad och saltade riskakor till Gevalias tre kaffesorter.
Vilken aha-upplevelse alla fick med sött Singoalla Kex tillsammans med Gevalia Original Mellanrost, nu förstod vi alla varför Gevalia mellanrost smakar så gott till söta kakor och bullar.
Carina här i full gång och serverar gott Gevalia, stämningen stiger ytterligare.
Här koppas det för fullt och koncentrationen är på topp. Det ska surplas, gurglas och kaffet ska runt i hela munnen för att känna dess fulla karaktär. Vi märkte alla vad olika det smakade till olika tillbehör.
Jättetack till Anna och Carina på JDE Professional för ert engagemang och insikter ni gav oss. Välkomna tillbaka!
2024-04-24