Sensorik utbildning för ett ännu godare kaffe på jobbet
Sensorik är läran om vad vi kan uppleva med våra fem sinnen, syn, hörsel, känsel, smak och lukt. Med andra ord smak- och doftupplevelser.
I slutet på februari så fick vi förmånen att prova på våra sinnen för smak och lukt. Tillsammans med Per-Ola på Arvid Nordquist så fick vi gå på djupet med olika smaker och hur vi påverkas av doft och lukter när det kommer till själva smaken. Smak och kaffe framförallt skapar alltid livliga och intressanta diskussioner som nästan aldrig tar slut. Kaffe är gott och vi gillar gott kaffe på jobbet tillsammans med en riktigt go' fika. Vi är dedikerade att ge dig den bästa smaken i våra kaffeautomater som vi säljer och servar. Utbildning i sensorik kommer att fortsätta för att göra oss ännu träffsäkrare att servera en perfekt god kopp kaffe på jobbet. Vi älskar gott kaffe helt enkelt!
Per-Ola från Arvid Nordquist hälsas välkommen av Carina till dagens sensorikutbildning i smak och doftupplevelser.
Citron, kanel, socker, mörk choklad, russin och många många flera smaker var med i dagens utbildning.
Allt vi behöver är uppdukat för dagens övningar och alla är spända på dagens smaker vi ska gå igenom.
Citroner är ju alltid en vattendelare, antingen gillar man det eller inte men här i test med kaffe och ja, det hade sina poänger att testa.
Mjölk finns ju numera i olika varianter och smaker och här testar vi en lättmjölk och senare en standardmjölk för att känna och förstå skillnaden mellan olika fetthalter hur smaken lägger sig på olika ställen i munnen.
Vid dagens sensorikutbildning så fick vi prova och smaka på Chef's Blend, Ethic Harvest och Midknight Grown från Arvid Nordquist Professional Coffee Lounge,
Koncentrationen är på topp för att känna alla goda nyanser i kaffet. Vilken smakade godast, ring och fråga Carina vilken kaffesort hon gillar mest hos Arvid Nordquist?
2024-02-23