Basic barista kaffeutbildning Coffee Professionals ACADEMY i 3 steg.
Under vecka 8 så har samtlig personal hos Torebrings genomgått kaffeutbildningen Basic barista steg 1. I samarbete med Nestlé Professional utfördes utbildningen av Daniel Nowak och Lars Sandström. En mycket intressant, rolig och givande utbildningsdag för alla som avslutades med ett teoretiskt prov på dagens utbildning.
I vår målsättning att alltid servera en mycket god kopp kaffe ur våra kaffeautomater så delades alla anställda på Torebrings upp i två grupper. Under två dagar pågick Coffee Professionals ACADEMY basic barista kaffeutbildning i samarbete med Nestlé Professional.
Kaffeskolan är en 3-stegsutbildning där steg 1 hölls för alla på Torebrings den 22 och 23 februari. Ekonomi & administration, innesäljare, utesäljare, logistikpersonal, ledning och servicetekniker deltog i utbildningen. Steg 2 och steg 3 kommer i utbildningen kommer att genomföras senare.
Lars Sandström och Daniel Nowak var utbildare och fångade alla anställdas intresse både i de teoretiska och praktiska delarna av utbildningen. Dagen avslutades med ett teoretiskt prov som man var tvungen att klara för att bli godkänd.
Danei Nowak och Lars Sandström från Nestlé Professional höll i kaffeutbildningen Coffee Professionals ACADEMY steg 1 basic barista.
Danei Nowak är en extremt engagerad utbildare och fångar publiken snabbt. Under dagen avhandlades de olika stegen i att göra en god kopp espresso. Från böna till kopp, hantverket kring mjölk och espresso var hörnstenar i utbildningen.
Intresset var stort hos Torebrings personal och alla var verkligen intresserade av att lära sig ännu mera under dagen.
Den teoretiska kunskapen varvades med praktiska övningar och genomgångar av Daniel Nowak och Lars Sandström. Här visas tekniken för att skumma mjölken på rätt sätt till en Caffe Latte till exempel. Under dagen fick man prova på att koppa kaffe och känna skillnad på olika kaffekvalitéer.
Sambandet mellan malningsgrad och tampertryck på kaffet testades för att komma till en perfekt espresso på 20-30 sekunder.
Engagerad personal väntar med spänning om espresson kommer att "stanna" på rätt nivå?
En ny kopp med espresso bryggs för att komma till den optimala mängden inom 20-30 sekunder i denna workshop. Hela gruppen är engagerad i de olika parametrarna som kan justeras.
Mjölken får inte bli för varm och måste hanteras på ett korrekt sätt för den optimala smaken och utseendet.
Dagen avslutades med teoretiskt prov som man var tvungen att få godkänt i för att klara steg 1 i utbildningen. Hela personalen klarade sig och är nu godkända och diplomerade Basic Barista enligt steg 1 av utbildningen.
Utbildningen genomfördes och planerades av Stefan Grip som är vendingansvarig på Torebrings. Alla anställda tyckte det var mycket roliga, intressanta och givande dagar om kaffets väg från böna till kopp.
Torebrings ledning och all personal riktar ett speciellt STORT TACK till Stefan Grip samt Lars och Daniel från Nestlé Professional för intressanta utbildningsdagar.
Samtliga foton är tagna av Matts Torebring
2017-03-01